laupäev, 15. august 2009

Tikri-porgandimoos

Alati on probleem - mida teha tikritega? Paljas tikrimoos on kuidagi igava maitsega ning ei kao ka talvel just kõige kiiremini moosiriiulitelt. Üks hea variant ongi lisada tikrile porgandid. Esmapilgul võib tunduda pentsik, et lisad moosile porgandit, kuid see teeb moosi mahedaks. Maitselt meenutab aprikoosimoosi.

2 kg tikreid
1kg porgandeid
1,3 kg suhkrutvett

(Suhkrut võib ka rohkem panna, näiteks 1:1 pannes seisab moos paremini).

Keeda tikrid (puhastamata) ja porgandid eraldi anumates pehmeks. Keedetud tikrid suru läbi sõela, mille tagajärjel eemalduvad sisud kestadest. Läbi sõela surutud tikritele lisa tükeldatud porgandid. Püreeri saumikseriga. Seejärel tõsta pott tulele, lisades suhkru. Keeda pidevalt segades 10-20 minutit. Aseta moos ettevalmistatud purkidesse.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar