Ongi jälle käes aeg, kui esimesed õunapunnid puu otsast alla on kukkunud. Lisaks sellele, et neid muidu hea vahepalaks näksida, saab neist ka suurepäraseid kooke ja hoidiseid valmistada:) Kuna neid jätkub hilise sügiseni, siis jõuan kindlasti neid paljudesse toitudesse rakendada. Seekord otsustasin proovida seda kooki. Tuleb tunnistada, et kook tuli vägagi hea aga minu jaoks isiklikult natuke liiga magus:) aga noh, seda vähem jaksab süüa seda:)
1 pk tordipulbrit
4 muna
4 sl suhkrut
400 g kohupiimapastat
200 g hapukoort
100 g võid vormi
3 magusat õunakaneeli
Vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim ja hapukoor. Määri koogivorm (kandiline suurusega 25x17cm või ümmargune Ø 22-24cm) võiga. Puista põhja kolmandik tordipulbrist, selle peale aseta õhukesi võitükikesi. Seejärel kalla vormi pool kohupiimamassist ja teine kolmandik tordipulbrist. Kata õhukeste õunaviiludega ning raputa üle kaneeliga. Õunte peale aseta ülejäänud pool kohupiimamassi. Kõige peale pane ülejäänud tordipulber ja võitükikesed. Küpseta 200° juures 30–40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja seest küps. Kui küpsemise ajal näed, et koogipinnal on mõni koht jahune, siis pane sinna veel võitükikesi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar