Esmaspäev, 17. august 2009

Kukeseene pirukas/pitsa

Kuna jälle sai metsas käidud ja ämber seeni täis korjatud, siis tuli midagi jälle välja mõelda. Seekord otsustasin teha taolist kukeseene-pitsat nagu mul ämmamamma teeb. Kuna teda parasjagu läheduses polnud, et retsepti küsida, siis tegin maitsemeele mäletamist mööda. Tulemus tuli vat, et mulle endale veel meelepärasem.

Põhi:
Poe lehttaigen 500g

Peale:
5 väikest sibulat
Parajalt seeni
200 g juustu
500 g hapukoort
3 muna
soola-pipart
veidi merevaiku

Rulli lehttainas suure ahjuplaadi suuruseks. Hauta seened ja seejärel sibulad. Maitsesta. Määri lehttaigen õhukeselt merevaiguga kokku. Seejärel laota sinna peale seened ja sibulad ja enamus juustust. Löö lahti munad ja sega hapukoorega, maitsesta. Vala ühtlaselt pirukale. Peale raputa veel ülejäänud juust. Pane eelkuumutatud 200° ahju 30 minutiks. Lase veidi taheneda ja head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar