teisipäev, 22. september 2009

Imelihtne frikadellisupp

Kui aega napib aga hea supi isu on, siis soovitan just seda suppi. Pealegi, on see laste ja meeste lemmik supp. Uus eesmärk veel lisaks kalale, 1 Supipäev nädalas:) Igatahes, seda suppi olen ma üle 5x küll juba teinud kui mitte 10-t. Ja ise tehtud frikadellid ei saa poe omade lähedalegi:) ja mis peamine, neid on ka imelihtne valmistada:)


1 tk köögiviljapuljongit (panin rohkem)
1 l vett (panin rohkem)
2 porgandit
1 porru
3-4 kartulit
200 g hakkliha
1 muna
sool, pipar
3 tl riivsaia
tilli, peterselli
soovi korral serveerimiseks hapukoort

Tükelda porgandid ja porru, pruunista kergelt õlis(mina lisasin veel 1 sibula). Lahusta potis keevas vees puljongikuubikud, lisa kartuliviilud (või -pulgad), praetud porgandid ja porru. Jäta kaane alla 10 minutiks tasasele tulele podisema. Samal ajal valmista frikadellitainas. Selleks sega kausis hakkliha riivsaia ja munaga, maitsesta soola ja pipraga. Vormi väikesed pallikesed ning pane keevasse suppi. Kui supile tekib vaht, korja see vahukulbiga ära. Keeda veel 10-15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Raputa peale tilli või peterselli ja serveeri soovi korral hapukoorega.

2 kommentaari:

  1. hapukoor rikub õige supi maitse ära eksju :D

    VastaKustuta
  2. just:) vahel kui väljas söömas käies unustan mainida, et no hapukoor, siis on iganes tegu et see sealt pealt taldriku äärele tõsta.

    VastaKustuta