Teisipäev, 19. jaanuar 2010

Kanahautis

Oehh, seda hautist tegin ma mehe tungival soovil eelmine nädal lausa kaks korda. Küll natuke erinevate komponentidega aga see peaks juba päris palju selle roa kohta ütlema, sest ta pole just suur kana fänn. Võibolla see nahk, siis kuidagi kompenseeris midagi:) Kõrvale tegin peedi-küüslaugusalatit ja võib vist ka öelda et mind on peedi hullus tabanud.

Vaja läheb:

4 kanakintsu
köögivilju (kaalikas, porgand, sibul, suvikõrvita jne vastavalt oma maitsele)
shampinjone
roosmariini
õli
soola, pipart
puljongit

Tükela kanakintsud väiksemkas (ideaalselt sain ma seda teha Tupperware kääridega, noaga kuidagi ei õnnestund konti läbi murda) maitsesta soolaga ja pipraga ja prae veidi (paar minutit) pannil. Toimi samamoodi köögiviljadega. Laota vastavalt tujule ahjuvormi. Kui kana kõige peal siis muutib krõbedamaks, kui eelistad mahlast pane kõik läbisegi. Puista sisse mõni roosmariini oks ja veel veidi soola, pipart. Vala peale kuskil pool tassi köögiviljapuljongit ja pista 200 kraadisesse ahju kuskil tunniks ajaks. Proovi ja sa ei kahetse. Nb! Kui tahad, et seda jätkuks kauemaks tee kõrvale kartuleid või riisi. Võid ka kohe lisada, kui ahjuvorm lubab. Mina kasutasin kaanega ahjuvormi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar