teisipäev, 19. jaanuar 2010

Lõhe-brokolistruudel

Selle piruka idee sain hommikusest Terevisioonist, timmisin seda veits oma maitsele ümber. Väga rahule jäin lõpptulemusega.

Vaja läheb:

500 g lehttaignet
300 g lõhefileed
100 g porrut
40 g taluvõid (mina kasutasin oliivõli)
200 g brokolit
1 muna
4spl majoneesi
tilli ja rohelist sibulat
1 mugulsibul
soola ja pipart
1 muna
1 spl seesamiseemneid (panin rohkem ma usun)

Lõika lõhe väikesteks tükkideks ja marineeri majoneesi, soola, pipra ja värske sibula ja tilliga. Tõsta külmkappi maitsestuma. Keeda õisikuteks lõigatud brokolit paar minutit soolaga maitsestatud vees. Kurna ja jahuta. Porru pese hoolikalt, lõika ribadeks ja kuumuta võis. Sega omavahel jahtunud porru, brokol ja lahtiklopitud muna. Lõhe lõika viiludeks. Rulli tainas umbes 0,5 cm paksuseks ristkülikuks. Tõsta taigna keskele porru-brokolisegu, lao köögiviljadele lõheviilud ja maitsesta soola ja pipraga. Keera servad täidisele kokku ja tõsta küpsetusplaadile nii, et ühenduskoht jääks plaadi poole. Pintselda struudel munaga, raputa üle seesamiseemnetega. Küpsetasin 200 kraadi juures kuskil 20 minutit.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar