Pühapäev, 7. juuni 2009

Valge šokolaadi toorjuustukook

Kuna ämmal ja äial oli 27-es pulma-aastapäev tulemas, otsustasin neile ühe magusa koogi meisterdada:) Retsepti võtsin http://www.helenahobi.blogspot.com/ blogist. Maitse oli koogil ülihea. Ainult ise ei jäänud rahule, et see hapukoore pealset nii vähe oli ja küljed paistsid:) aga maitse oli lihtsalt suuuuuper:)

Põhi:


500 g toorjuustu (rammusat, ntx Mascaponet) 1 tl sidrunimahla
125 ml suhkrut
200g valget šokolaadi
200 ml hapukoort (20%)
2 muna
1 tl vanillisuhrut

Kate:

250 ml hapukoort
2 sl suhkrut
Vahusta toorjuust, suhkur ja sidrunimahl. Lisa veevannil sulatatud šokolaad, hapukoor, munad ja vanillisuhkur. Sega hästi läbi ja vala tainas võiga määritud (või küpsetuspaberiga vooderdatud) ümarasse lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 225 kraadi juures 10 minutit, alanda temperatuuri 125 kraadini ja küpseta veel 30 minutit. Sega hapukoor ja suhkur, määri koogile ja küpseta veel 10 minutit. Lase koogil jahtuda ja tõsta vähemalt 5-ks tunniks külmkappi (tavaliselt lasen üleöö seista). Kaunista puuviljade või riivitud valge šokolaadiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar