Reede, 24. juuli 2009

Kirsi-mandi-clafoutis



Kuna kirsipuud uputavad üle, samuti ka sügavkülm igasugustest hoidistest, siis otsustasin kirssidest ühe häää koogi valmistada. Mõeldud, tehtud! Kuna olin ükspäev kirsi-mandli moosi teinud siis googeldades neid samu sõnu, leidsingi retsepti, mis lausa NÕUDIS katsetamist :) ja ma ei pidanud pettuma. Kook tuli tõsiselt hea, midagi minu maitsele:) Retsepti leidsin http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=7315

Vaja läheb:

500 g puhastatud kirsse
4 tk muna
4 tk munakollast
2 dl jahu
100 g mandleid (purustatud)
50 g või (sulatatud)
2 dl suhkur
3 dl vahukoort
0,5 dl amaretto likööri (asendasin mandli essentsiga)
Peale tuhksuhkrut


Valmistamine:

Sega kõik ained, välja arvatud kirsid, omavahel kas köögikombainis või vispliga. Vala võitatud vormi põhja kividest puhastatud kirsid ja kalla peale kokkuvispeldatud segu. Küpseta 190-kraadises ahjus 35 minutit. Puista üle tuhksuhkruga ja serveeri soovi korral vanillijäätisega.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar