Kunagi kodus elades, tegi ema igal esmaspäeval pelmeenivormi. Oi, kuidas see mulle maitses. Otsustasin ka ise ühe retsepti oma maitse järgi otsida ja ühe vormi valmis "keevitada". Tõsiselt kiiresti valmiv, imehea roog. Retsepti võtsin jällegi toidutarest http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=1847
Koostis:
1 pakk pelmeene
3 muna
2 spl hapukoort
2 dl piima
1 paprika
1 sibul
basiiliku maitseainet
peterselli maitseainet
pitsamaitseainet
soola
soovi korral riivjuustu
Valmistamine:
Pane külmutatud pelmeenid ahjuvormi. Prae paprikaribasid ja tükeldatud sibulat pannil võis paar minutit, pane samuti vormi. Klopi munad hapukoore ja piimaga läbi, kalla kõige peale (NB! segu peab katma pelmeenid).
Maitsesta tugevalt ja küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit. Lasin 20 minutit ahjus olla ja siis puistasin üle riivjuustuga ja siis ülejäänd aja (10 min.). Juurde tegin toorsalati ja külma kastme (majonees, hapukoor, maitseained)
Maitsesta tugevalt ja küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit. Lasin 20 minutit ahjus olla ja siis puistasin üle riivjuustuga ja siis ülejäänd aja (10 min.). Juurde tegin toorsalati ja külma kastme (majonees, hapukoor, maitseained)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar