esmaspäev, 17. august 2009

Sibula-kodujuustupirukas

Võrratu pirukas, mis maitseb ka neile, kes muidu sibulat ei söö. Valmib erilise vaevata ja toidab ära suuremagi seltskonna. Retspt: http://kokkamas.blogspot.com/
Tainas:
250g võid
250g kodujuustu
4dl jahu
0,5tl soola
1tl küpsetuspulbrit

Täidis:
3 sibulat
1tl tüümiani või basiilikut
300g kodujuustu
200g riivjuustu vm juustu
2 muna
soola, musta pipart

Taina valmistamiseks näpi või, kodujuust ja omavahel segatud kuivained ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja pane 30 minutiks külmikusse. Kuumuta ahi 200°C-ni. Suru tainas suure küpsetusplaadi põhja. Küpseta pirukapõhja 5 minutit. Täidise valmistamiseks kuumuta pannil õli ja või. Lisa viilutatud sibul ning tüümian ja hauta tasasel tulel 5 minutit. Tõsta tulelt ning sega juurde kodu- ja riivjuust ja munad. Maitsesta soola-pipraga. Kata eelküpsetatud põhi täidisega, küpseta veel 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar