reede, 14. august 2009

Kukeseenepirukas

Kuna seenehooaeg on käes, siis lisaks seente marineerimisele ja külmutamisele, katsun neist ka kohe söömiseks midagi valmistada. Kuna kastet ka lõputult süüa ei jaksa, siis otsustasin seekord piruka kasuks. Tuli väga hea:) Retsepti sain jällegi http://kokkama.blogspot.com/2009/07/kukeseenepirukas.html blogist.

Põhi:

4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
2 tl köömneid1
75 g võid
1 muna

Täidis:

1 sibul
300 g kukeseeni
100 g suitsupeekonit
2 sl tilli
soola-pipart

Kate:

2 dl hapukoort
2 muna
75 g valgehallitusjuustu (kasutasin Camemberti juustu)

Põhja tegemiseks sega omavahel kuivained. Haki juurde võitükikesed ning muna ja sega kõik korralikult ühtlaseks massiks. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (Ø 22-24cm) põhja ja äärtele ning pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.Prae pannil sibul õlis pehmemaks, lisa puhastatud kukeseened ning prae seni kuni seentest eraldunud vedelik aurustub. Lisa hakitud suitsupeekon ning till ja sega korralikult kõik segamini. Maitsesta soola, pipraga. Tõsta segu külmkapis seisnud pirukapõhjale.Sega hapukoor ja muna ning vala täidisele. Peale aseta viiludeks lõigatud valgehallitusjuust. Küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar