Reede, 14. august 2009

Viilutatud värske-kurgi hoidis

See aasta püüan igasuguseid hoidiseid keldrisse meisterdada, siis hea ja uhke tunne isu korral sealt võtmas käia. Retsepti sain jällegi http://kokkama.blogspot.com/2008/08/viilutatud-vrske-kurgi-hoidis.html blogist. Sibulaid ja küüslauku panin ise rohkem, kui retseptis. Muidugi leidis suurem osa hoidisest tee meie kõhtu enne, kui jõudsime kurgiviilud purki panna. Ühesõnaga on tegemist sellise hoidisega, mis on valmis maiustamiseks juba tund pärast selle tegemist. Säilib purgis ca 3 kuud.

2 kg kurke
4 tl soola
4 spl suhkrut
3 mugulsibulat
1 küüslauguküüs (viilutatud)
3 spl 30%-list äädikat
parajalt rohelist tilli
mõned pipraterad


Koori ja viiluta kurgid, lisa ülejäänud ained. Sega. Hoia 1 tund lahtises anumas (soovi korral võid vahepeal soola või suhkrut lisada). Seejärel aseta hoidis ettevalmistatud purkidesse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar