kolmapäev, 2. september 2009

Marineeritud sealiha

Tundus isuäratav retsept. Ise ma küll sealiha fänn eriti ei ole aga ka mulle maitses see, mis sealt välja tuli:) Kuigi suht aeganõudev ettevõmine ja pärast on kõik kohad igast "jama" täis. Aga vahel ju võib rohkem vaeva näha. Retsept jällegi Ragne blogist.

Vaja:

1 kg seakarbonaadi (kaelakarbonaadi)
2 dl nisujahu

soola, musta pipart
4 lahtiklopitud muna
õli (praadimiseks)


Marinaad:

1.5 l vett
2 viilutatud porgandit
2 viilutatud sibulat
10 tera musta pipart
2 loorberilehte
1.5 sl suhkrut
2 sl soola
2 sl äädikat


Lõika seakarbonaadist ristikiudu umbes 1 cm paksused viilud ning vasarda need lihahaamriga mõlemalt poolt õhukeseks. Lõika umbes 4 x 5 cm tükkideks.Sega jahu soola ja pipraga ning veereta lihatükke esmalt maitsestatud jahus ning kasta siis lahtiklopitud munasse. Prae pannil lihatükke mõlemalt poolt keskmisel kuumusel ning aseta seejärel kaussi.Marinaadi jaoks kuumuta potis vesi, porgandi- ja sibularattad, pipraterad, loorberilehed, suhkur ja sool keemiseni. Keeda, kuni porgand on kergelt krõmps, aga mitte veel pehme. Tõsta pott tulelt, lisa äädikas (marinaad peab tulema kange). Lase jahtuda. Kalla jahtunult marinaad kaussi laotatud praetud lihalõikudele. Lase vähemalt järgmise päevani marinaadis maitsestuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar