Proovisin Ragne pärmitaigna pitsapõhja ka. See rullimine ei tahtnud mul eriti välja tulla aga lõpuks sain siiski jagu. Tuli mõnus paksu põhjaga pitsa:)
3 dl vett
25 g presspärmi
0,5 tl soola
2 tl suhkrut
7 dl jahu
3 spl õli
Pudenda pärm kaussi ja hõõru suhkruga, jäta vedelduma (ca 7 minutit, aeg-ajalt võid KERGELT segada). Vala kaussi leige vesi, lisa vedeldunud pärm. Lisa jahu, sool, suhkur ja õli ning sõtku taignaks. Lase kinnikaetult soojas kohas pool tundi kerkida.Vajuta kerkinud taigen alla ja rulli suure ahjupanni suuruseks plaadiks (võid ka kätega taigna ahjuplaadil ahjuplaadi suuruseks mätsida). Aseta peale sobiv täidis ning küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures 30 minutit.
Peale, mida hing ihaldab
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar