laupäev, 14. november 2009

Mangotort

Juba mitu kuud ootas kapis oma õiget hetke mango püree. Lõpuks see hetk ka saabus, kui tüdrukud minu uut perekonnanime tulid tähistama.

Koostis:









Kõigepealt tambi küpsised pudrunuiaga katki ja sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 25 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. (Kui soovid, siis võid põhja umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus küpsetada - siis pudiseb kook pärast veidi vähem. Mina seda reeglina ei tee). Pane želatiinilehed* külma vette ligunema 5-10 minutiks. Sega suures kausis mangopüree** ja jogurt. Kuumuta sidrunimahl väikeses kausis, lisa 2-3 sl kuuma vett. Suru želatiinilehed kuivaks ja sega ükshaaval kuuma sidrunimahla hulka, kuni need lahustuvad. Nirista želatiinisegu peene joana mango-jogurtisegu hulka.Vahusta rõõsk koor suhkruga ning sega õrnalt mango-jogurtisegu hulka.Kalla mangosegu küpsisepurupõhjale ning pane kook vähemalt 4 tunniks, aga soovitavalt järgmise päevani külmkappi tarretuma. Kaunista nt pistaatsiapähklite või sidrunmelissi- või mündioksaga.



*Kui soovid kooki nelja tunni pärast serveerida, siis võta 10 želatiinilehte (e. 2,5 sl). Kui eelistad želatiinipulbrit kasutada, siis arvesta, et 4 lehte = 1 sl pulbrit.

**Mina kasutasin "East End" Alphonso mangodest tehtud püreed (92% mango viljaliha, suhkur, sidrunhape; vt fotot). Purk maksab umbes 50 krooni, maaletooja Piprapood (www.pipar.ee). Hästi maitsev mangopüree ja igati oma veidi kallimat hinda väärt. Kui kasutada tavalist mangokonservi, siis peab arvestama, et oleks 500 g viljaliha.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar