kolmapäev, 4. november 2009

Praemunasai fetajuustu ja sibulaga

Ilus hommik aga mure, mida süüa võiks. Lõin lahti Ragne blogi ja tundsin kuidas hakkas isutama. Seened olid sügavkülmas ja neid ei hakkand üles sulatama, seega tulid saiad ilma kukeseenteta. Oeh, need olid nii head, et seda postitust kirjutades läks kõht tühjaks kohe. Õnneks mul kodus saia pole. Ja ma ei teadnudki, et fetajuust pannil selliseks sulab ja nii kreemjaks, njämmi.

2 saiaviilu
25 g sibulat, peeneks hakituna
150 g kukeseeni
50 g fetajuustu
2 muna
värskelt hakitud peterselli
soola, pipart

Prae pannil saiaviilud mõlemalt poolt krõbedaks ning aseta taldrikule. Samal pannil prae sibul õlis pehmeks. Seejärel lisa puhastatud seened. Maitsesta kergelt soola ja pipraga. Kuumuta segades paar minutit ja kui seentest eraldunud vedelik on aurustunud, lisa murendatud fetajuust. Sega ning prae paar minutit ehk seni, kuni fetajuust muutub piisavalt sulavaks ning natuke krõbedaks. Kõige viimasena prae pannil munad mõlemalt poolt (prae niipajlu, et munakollane jääks õige natuke vedelaks). Maitsesta soola ja pipraga ning raputa üle hakitud peterselliga.
Aseta praetud saiaviiludele esmalt kukeseene-juustusegu, seejärel pane kõige peale praemuna.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar