reede, 12. juuni 2009

Juurvilja püreesupp merevaiguga


Tuli kange püreesupi isu:)

Valmistasin kartulist,sibulast, porgandist ja lillkapsast. Lisasin veel paki merevaiku.

Keetsin juurviljad täitsa pehmeks köögiviljapuljongis ja segasin merevaigu hulka ja lasin blenderis püreeks. Peale raputasin värsket peterselli. Kõrvale sobivad ideaalselt mitmeviljakuklid.

pühapäev, 7. juuni 2009

Pitsa tortilla põhjal:)

Oleme suured tortilla fännid aga vahel kiiruga valmistame nendest põhjadest hoopis pitsad. Lahtilõigatult sobivad suurepäraselt ka külalistele pakkumiseks. Peale võib panna mida hing just ihaleb. Igaüks peres saab täpselt oma maitse järgi pitsa timmida:) Soovitan tavalise juustule lisaks/
asemel ka ntx mozarellat,fetajuustu või sinihallitusjuustu kasutada.

Basiiliku-kirsstomati pirukad sinihallitusjuustuga

Otsustasin külakostiks pirukaid teha, selleks sobisid nagu valatult http://katzik.blogspot.com/ blogist leitud pirukad, kus ma küll spinati vahetasin basiiliku vastu, kuna ma ise olen suur sinihallitusjuustu ja basiiliku ja tomati fänn:D terve plaadi täis kadus laualt kui imeväel:)



Vaja läheb:



Lehttainas

Kirsstomatid

Värske basiilik

Sinihallitusjuust

Muna määrimiseks


Rulli lehttainas õhukeseks ja lõika umbes 10x10 cm ruutudeks. Kõigepealt pane sinihallitusjuustu tükid, sinna peale laota värske basiiliku leht ning selle peale omakorda pooleks lõigatud kirsstomat. Keera pirukad kokku, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri enne ahju panekut munaga üle. Küpseta kuni pirukad on ilusad kuldpruunid.

Valge šokolaadi toorjuustukook

Kuna ämmal ja äial oli 27-es pulma-aastapäev tulemas, otsustasin neile ühe magusa koogi meisterdada:) Retsepti võtsin http://www.helenahobi.blogspot.com/ blogist. Maitse oli koogil ülihea. Ainult ise ei jäänud rahule, et see hapukoore pealset nii vähe oli ja küljed paistsid:) aga maitse oli lihtsalt suuuuuper:)

Põhi:


500 g toorjuustu (rammusat, ntx Mascaponet) 1 tl sidrunimahla
125 ml suhkrut
200g valget šokolaadi
200 ml hapukoort (20%)
2 muna
1 tl vanillisuhrut

Kate:

250 ml hapukoort
2 sl suhkrut
Vahusta toorjuust, suhkur ja sidrunimahl. Lisa veevannil sulatatud šokolaad, hapukoor, munad ja vanillisuhkur. Sega hästi läbi ja vala tainas võiga määritud (või küpsetuspaberiga vooderdatud) ümarasse lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 225 kraadi juures 10 minutit, alanda temperatuuri 125 kraadini ja küpseta veel 30 minutit. Sega hapukoor ja suhkur, määri koogile ja küpseta veel 10 minutit. Lase koogil jahtuda ja tõsta vähemalt 5-ks tunniks külmkappi (tavaliselt lasen üleöö seista). Kaunista puuviljade või riivitud valge šokolaadiga.

neljapäev, 14. mai 2009

Caesari salat broilerifileega


Jämmi, jämmi ja veelkord jämmi. Juba mitu päeva isutas mul Caesari salati järele ja otsustasin seekord ise kodus proovida.Tulemus oli vat mulle rohkemgi meelepärane, kui väljas süües. Elukaaslane alguses ütles, et tema küll mingit salatit ei taha aga otsustasin talle ka ikkagi teha ja ennnäe imet, nõudis teine isegi teise portsu juurde:)
Salati kastet mina ise ei teinud, vaid ostsin Selverist Caesari kastme ja väga hea jäi sellega.:P

Vaja läks:

Jääsalatit (kuna mulle lihtsalt meeldib see salat kõige rohkem)
Kirsstomateid
Riivitud parmesani juustu
Ciabbatat
Õli
Broilerifileed
Küüslauku
Caesari kastet

Valmistamine:
Kõigepealt lõikasin ciabattast kuubikud. Valmistasin küüslauguküünest+õlist+parmesanist segu ja kastsin/veeretasin kuubikud sealt läbi ja fooliumiga kaetud ahjuplaadile. Ja umbes 10-15 min. ahju ülemisele restile (185 kraadi). Siis tükeldasin kanafilee, maitsestasin pressitud küüslauguga ja soola, pipraga (siuksed suuremad tükid) ja kuumale pannile. Siis tükeldasin jääsalati, panin kaussi ja segasin kastmega kuhu pigistasin ka igasse kaussi veel lisaks 1 küüslauguküüne. Siis tükeldasin kirsstomati ja ladusin kapsa peale, sinna peale ladusin saiakuubikud, siis raputasin üle parmesani juustuga ja kõige peale siis praetud kanafilee tükid ja kaunistuseks miski roheline oks:) Kõrvale lõikasin seda sama ciabattat ja määrisin võid peale ja jämmmi. Limpsti:P

teisipäev, 12. mai 2009

Sea sisefilee chilli marinaadis





Kuna endal oli dieedipäev, siis otsustasin oma kallile kaasale miskit mehist valmistada. Väljavalituks osutus sea sisefilee ja kuna ta on meil chilli fänn, siis otsustasin selle marinaadi kasuks. Kõrvale pakkusin erinevaid salateid sooja kastet ja ahjukartuleid juustuga.
Vaja läheb:
300 g sea sisefileed
0,5 pakki magusa chilli marinaadi
grillõli
SantaMaria universaalset grillkastet
Porgandeid
Sibulat
Kartulimaitseainet
Juustu
5 kartulit

Kõigepealt tükeldasin liha ja panin marinaadi. Peaks piisama ühest tunnist, mina panin kauemaks. Kui see valmis koori kartulid ja lõika sektoriteks. Koori porgandid ja lõika pisikesed ribad. Samuti toimi sibulaga, ainult, et tee kuubikud. Kui liha on vädinud pintselda ta üle grillõliga ja lase 10 min. seista. Vala kartulitele peale õli/grillõli ja kartulimaitseaine, vala pannile. Mina tupsutasin veel allesjäänud õli pintsliga kartulitele. Panin eelsoojendatud ahju, 185 kraadi. Kui nägin, et hakkab valmima võtsin korra välja ja tupsutasin peale Santa Maria universaalset grillkastet, toimisin nii umb. 3x. Viimasel korral raputasin kartulitele ja mõnele lihatükile juustu peale ja lasin ahjus sulada. Sellel ajal kui liha ja kartulid ahjus olid praadisin grillõlis porgandi ja sibula kuldpruuniks. Kõrvale tegin Knorri pakikastmest kastme, tomatis+kurgist+hapukoorest kastme, taldriku äärele veel sinepit ning peeti. Väidetavalt tuli väga nämmi, ju kunagi maitsen ka ise:)





teisipäev, 5. mai 2009

Spagetid tuunikala ja tomati kastmes

Seda pastat olen ma juba mitu korda teinud. Kiiremini valmivat pastat vast annab otsida. Ja lisaks kõigele muule on ta ka vahelduseks kalaga. Seekord tegin ma aga seda sellepärast, et poodi ei viitsinud minna ja selle pasta valmistamiseks olid kodus peaaegu kõik asjad olemas. Ainult tomatipastat polnud aga kasutasin ära külmkapis leiduva kookospiima ja sinihallitusjuustu+ purustatud tomatid. Tulemus tuli samuti väga huvitav. Siia aga panen selle toidutare retsepti. Kogus on neljale.


  • 250 g spagette

  • 1 tk sibul

  • 2 küünt küüslauku

  • 1 tl pune (kuivatatud)

  • 1 sl õli

  • 400 g purustatud tomateid

  • 2 sl tomatipastat

  • 1 karp tuunikala vees

  • sool, pipar, suhkur

  • parmesani juustu

Tükelda sibul ja küüslauk, pruunista kergelt õlis. Lisa tomatikonserv ja -pasta ning keeda aeg-ajalt segades 5 minutit. Maitsesta pune, soola, pipra ja suhkruga. Nõruta tuunikalakonserv, lisa kastmele ja kuumuta läbi; ära enam keema lase. Serveeri kastet koos äsjakeedetud spagettidega. Kaunista värske punega. Soovi korral puista peale riivitud Parmesani juustu. Kõrvale tegin hapukoore majoneesi salati.